Bladgødning

Præcis gødning med bladgødning

Korrekt formulering af bladgødning gør forskellen

Bladgødning betyder plantenæringsstoffer der optages igennem planternes blade. Typisk sker det ved at flydende gødning sprøjtes ud på bladene vha en marksprøjte eller lignende – men i modsætning til almindelig gødning der udbringes på jorden, betyder formuleringen af gødningen meget mere. Det skyldes at planternes blade er mere følsomme, og kontakten med luft, varme og sol let gør at gødningen kan tørre ud på bladet i stedet for at blive optaget. Flydende gødning er altså ikke altid velegnet som bladgødning, med mindre den er formuleret korrekt, så gødningen ikke svider planten eller tørrer ind, så den ikke kan optages af bladet.

Effektiv bladgødning

Bladgødning har den fordel i forhold til almindelig jord-udbragt gødning, at den kommer i direkte kontakt med planten med det samme. Den kan altså optages meget hurtigere. Bladgødning er altså en meget effektiv måde at løse akutte næringsstof-mangler på, da gødningen virker med det samme.

Det hurtige optag af næringsstofferne betyder også, at risikoen for tab er meget mindre. På den måde er bladgødning en effektiv måde at undgå tab i form af ammoniak-fordampning og udvaskning af kvælstof på. Det er også en effektiv måde at undgå at næringsstoffer som fosfor, mangan, zink, jern og kobber bindes i jorden på. Når man gøder med bladgødning med disse næringsstoffer kan man altså typisk opnå en større effekt med mindre mængde gødning.

Bladgødning fungerer optimalt når den udbredes korrekt

Bladgødning har typisk brug for nogle timer uden regn for at blive optaget effektivt, så det er vigtigt at kigge i vejrudsigten inden man behandler. Ellers regner gødningen bare af (og bliver til en jordudbragt gødning i stedet). Man mister altså ikke gødningen som sådan, men taber de store fordele der er ved at gøde igennem bladet, hvis det regner lige efter udbringning.

I modsætning hertil kræver f.eks. brug af normale granulat-gødninger på jorden altid regn eller vanding, for at blive opløst og optaget af planten. Har en afgrøde altså brug for næring, og er der ikke regn i udsigt, er brug af granulat-gødning på joren nyttesløst. Så er bladgødninger meget mere effektive.

Tidligere kunne man kun tildele omkring 5-10 kg kvælstof pr hektar som bladgødning pr kørsel, ellers risikerede man at svide afgrøden. Med nye og mere skånsomme formuleringer, kan firmaer som Flex Fertilizer System i dag give eksempelvis korn-afgrøder helt op til 25 kg kvælstof pr gang – nogle gange endda mere.

Nutidens bladgødning er således et reelt alternativ til at gøde med almindelige jordudbragte gødninger. Man kan eksempelvis tildele en hvedemark op til 85% af kvælstoffet via bladet over 6-8 kørsler. Da bladgødningerne ofte kan kombineres med andre behandlinger, kan man tilmed spare kørsler i det samlede budget.

 

Læs mere om flydende gødning››››

intelligent gødnings design

Intelligent gødningsdesign der justeres løbende

Bedre udnyttelse af kvælstof og fosforkvoter

Bedre udnyttelse af kvælstof- og fosforkvoter

Optimering af udbytte landbrug

Optimering af udbytte og fortjeneste

Book et møde

Gødning med NPK til bladoptag

Mange fordele ved bladgødning

– bladgødning er fremtidens effektive gødning

  • Hurtig effekt = hurtig afhjælpning af mangler
  • Mindre tab = mindre belastning af klima og miljø
  • Færre kørsler = mindre ressourceforbrug
  • Ikke brug for regn til at opløse = mulighed for at gøde selv i tørt klima

Læs mere ››››

Den rette næringsstof-sammensætning

Hos Flex Fertilizer System har man udviklet en lang række bladgødninger, der dækker alle essentielle plantenæringsstoffer. Man har også udviklet formuleringerne så mange af dem er blandbare, så man kan kombinere sig frem til den helt rette næringsstof-sammensætning, hvis ikke lige der findes én recept der rammer plet.

Eksempler på sammensætninger:

Flex Foliar N22+Mg
Flex Foliar NS 18-2+Mg
Flex Foliar NPS 18-1-2+Mg
Flex Foliar NPK 18-3-2+Mg
Flex Foliar NK 18-3+Mg
Flex Foliar N18+Ca+Mg
Flex Bladfosfor
Flex Bladmagnesium
Flex Bladkali
Flex Micro Mangan
Flex Micro Zink
Flex Micro Kobber

 

Læs mere ››››

Flydende gødning - en effektiv gødningsform

Vi har udvalget af bladgødninger

Ovennævnte er kun et meget lille udpluk af vores produktpalette indenfor bladgødninger, en palette der indeholder mere end 800 forskellige recepter. Skulle det usandsynlige ske, at du har et problem vores nuværende produktpalette ikke kan dække, har vi samtidig Danmarks hurtigste produktudvikling, der sikrer at vi indenfor få dage kan have nye bladgødninger klar til dig.

Få hjælp og vejledning

For mere hjælp og vejledning til at vælge den rigtige formulering og mængde til dine afgrøder, kontakt Flex Fertilizer System.
Du kan kontakte os her→

Du kan også kontakte vores danske producent direkte her, og bestille, hvis du allerede ved hvad du vil have.
Se producenter her→

Fleksible gødningssystemer

FLEX Fertilizer System
Agertoften 2 · 5550 Langeskov · Denmark
+45 66 15 85 13
info@flex-fertilizer.com

CVR-nr 36080760

© Flex Fertilizer System ApS